Nyheter

Vinterupplaga på fyra platser under december

Snö i skog med stig Snö i skog med stig
Vet du med dig att du har svårt att ta dig ut under de mörkare månaderna som vi nu står inför? Är kalendern full av glöggmingel, luciafiranden och pepparkaksbak så att den dagliga motionen inte hinns med? Hoppas då att du bor i närheten av ett av de fyra Hittautprojekt som i december släpper nya checkpoints att ta sig ut och besöka i en särskild vinterupplaga.

På de flesta håll avslutas Hittautsäsongen på höstkanten, ofta i samband med att jaktsäsongen börjar. I Göteborg, Stockholm city/Akalla/Husby och Huddinge sitter dock checkpoints ute ända till årsskiftet. Fyra arrangörer har beslutat att ge sina deltagare en tidig julklapp: nya checkpoints att besöka i en särskild vintersäsong. De fyra områdena är Strängnäs, Alingsås, Katrineholm och Varberg. Behöver du en paus från lussekatter, julmusik och julhandel? Eller en aktivitet att göra på egen hand när alla andra är upptagna med sina julbestyr? Hoppas då att du kan ta del av Hittaut på någon av dessa platser.

Först ut är Strängnäs och Varberg som startar igång redan första advent. I Varberg arrangeras vintersäsongen i samarbete med Varberg handel. Checkpoints är placerade i skyltfönstren till butiker och andra näringsidkare i stadskärnan.

- Vi erbjuder stadsorientering med möjlighet att titta på den fina julskyltningen samtidigt som man upplever Varbergs vackra innerstad, säger projektledare Pia Hjertström. 

Katrineholm startar den 1 december och Alingsås den 11 december. I Katrineholm är upplägget en adventskalender där en ny checkpoint släpps vid midnatt varje dag ända fram till julafton. 

Uppdatering 2022-11-29: Tyvärr kommer det inte bli någon vintersäsong i Skåne som vi har skrivit tidigare.