Naturpasset

⇦ Tillbaka

Utforska naturen med Naturpasset

Med ett Naturpass tar du dig ut i naturen, bortom de upptrampade stigarna.

Naturpassets kontroller är utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till september så du kan besöka dem när du vill och i vilken ordning du vill. Du kan gå, springa och i vissa fall cykla. Naturpasset finns på 400 platser runt om i landet, så det är stor chans att du finner ett nära dig.

Till listan med alla Naturpass


För att ge dig ut på naturpasset och uppleva svensk natur behövs inte mycket förberedelser. Ett naturpasspaket, bra skor, kläder efter väder och eventuellt en kompass. Kontrollerna kan besökas när som helst och i vilken ordning du vill. Du kan gå, jogga eller springa. Tillsammans eller ensam. Med fikapaus eller utan. Du väljer hur du vill uppleva naturen med naturpasset. 

Hitta Naturpass

På sidan https://naturpasset.se/ finner du en förteckning över aktuella naturpass och var de finns till försäljning. Du kan även använda sökfunktionen på hitta orientering. Bocka för Naturpasset och ange datumperiod och eventuell ort. Klicka på förstoringsglaset för att göra en sökning. Du kan också zooma i kartan utan att söka på någon särskild ort.

Naturpasset får ny webbplats
Nyheter, mer information och registrering kommer inom kort att finnas på en ny webbplats. 

Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, vilja och nyfikenhet.


Historia

Naturpasset startade 1998 som en fortsättning på Trimorientering och är ett naturligt första steg att prova på orientering. Kartan är ditt  "pass" till naturen. I drygt 400 områden runt om i Sverige finns det under sommarhalvåret.naturpasset liggande