Nyheter

Vinnarna på temat höstens färger och skogens karameller

Anton Pettersson Anton Pettersson
Fotograf Anton Pettersson, Skövde
För höstens fototävling gällde det att hålla utkik efter årstidernas växlingar. Bland bidragen har vi både sett naturens färgprakt och skogens skafferi i form av svampar och bär.

Temat "höstens färger och skogens karameller"  har genomsyrat alla tävlingsbidrag. Inte riktigt alla bilder har haft en synlig koppling till Hittaut. Juryn har valt ut tio vinnarbilder som presenteras här. Vinnarna får en Hittaut-termos hemskickad - perfekt för värmande eller svalkande dryck på kommande utflykter.

Den första vinnarbilden ser ni i artikelns ovankant. Den är tagen av Anton Pettersson i Skövde. Han berättar att han "bara" besökt fyra orter med Hittaut i år.

"Skövde och Tibro har jag tagit många checkpoints på i år. Årets semestrar gjorde att några checkpoints hittades i Stockholm och Trollhättan. Hoppas ta någon i Göteborg nästa helg. Förra året passerade vi fler Hittaut-orter på semestern, bland annat Alingsås och Norrtälje. Det är svårt att välja någon favorit men jag tycker det var väldigt skoj att Tibro arrangerade Hittaut i år. Det är roligt att hitta nya platser i hemorten Skövde också! Hoppas på att besöka någon ny ort under nästa år."


Skogenskarameller
Vår nästa vinnare är Christina Eriksson. Hennes bild är tagen i Orupskogen i Höör. Christina berättar att hösten är hennes favoritårstid. 

"Det bästa med Hittaut på hösten för mig är att det ger mig anledning att ge mig ut till nya områden och upptäcka fina platser när naturen är som vackrast."


skogenskarameller
Nästa vinnare är Camilla Matanovic. Bilden är tagen vid Axsjön i Ankarsrum i Västerviks Hittautprojekt en strålande höstdag. Camilla är en av alla deltagare som gör Hittaututflykter i sällskap av en fyrbent vän.

"Jag har i stort sett alltid med mig min hund när jag hittar ut. Jag har även en äldre hund som inte var med vid detta tillfälle."


skogenskarameller
I Skåne hittar vi nästa vinnare: Margareta Killander. Bilden är tagen i Furuboda där Hanöbukten skymtar mellan träden. Här finns checkpoints i Kristianstads Hittautprojekt.

Hittautandet har gått riktigt bra i år. Jag har tagit cirka 850 checkpoints både på Gotland på semestern, till midsommar i Växjö och de flesta i närområdet: Hässleholm, Östra Göinge, Kristianstad och Skåne. Hittaut har blivit en stor glädjekälla för oss, mig och min make, som blev pensionärer precis när coronan slog till."


skogenskarameller

Från Östersjön till Sveriges största sjö Vänern. Mona Näsström vinner för denna bild på ett svalkande höstdopp vid Sankt Olofs grytan på Hammarö. 

"Det var runt 10 grader i vattnet och hård västlig vind den här dagen. Charmen med Hittaut är alla nya platser man hittar till. Bonus är om de ligger vid vattnet. Lillängshamnen hade jag längtat till och badet var redan bestämt då man blir varm och lycklig efteråt."


skogenskarameller
Nästa vinnare är Sara Costa som fångat spindelns vinkel på temat "skogens skafferi". Bilden är från skogen mellan Göteborg och Partille på Partilles Hittautkarta. 

"Jag föredrar att hitta ut i skogen och brukar försöka hitta ett område med några stolpar nära varandra, oavsett svårighetsnivå. Hur många stolpar jag tar beror på om jag springer eller vandrar och på min energinivå.

Det händer ibland att jag är bortrest och använder Hittaut som ett sätt att utforska nya städer. Det funkar utmärkt och är alltid lika roligt!"


 skogenskarameller

I Norrahammar, en mil söder om Jönköping, är denna bild tagen av Alexandra Rydberg. 

"Mitt hittaut-tips är att variera träningen genom att till exempel springa, ta med en kompis eller hela familjen."


skogenskarameller
Avesta var en av årets nykomlingar i Hittaut och där hittar vi Mia Almén som är en av våra vinnare för denna bild. 

"Det är lätt att bli inspirerad under en härlig skogspromenad. Tack vare Hittaut har det blivit många fina utflykter och en hel del nyupptäckter runt om i kommunen!"


skogens karameller

Den näst sista vinnaren är Christina Fredriksson som fångat höstens färger i blomsterarrangemangen i Karlskrona. 

"Hittaut är inte bara i skogen, här är en annan karamell: höstfärger och hösthimmel. Bilden är tagen vid fisktorget som är navet i skärgårdstrafiken i Blekinges östra skärgård. Här hittade vi en Hittaut-kontroll." 


skogenskarameller
Vår sista vinnare är Christina Tornham som hittat ut på västkusten. Bilden är tagen utanför Uddevalla en härlig höstdag med klarblå himmel och rönnbär i träden.