Nyheter

Vinnare i #hittauttävling2019

Fototävling Fototävling
Nu är årets tävling avslutad och vi har fått in så många fina bidrag, både foton och film. Tusen tack för att ni delar med er! Nu är det dags att presentera vinnarna.

Vilken bredd! Tävlingsbidragen har kommit in från hela landet och fångar många olika dimensioner av hittaut. Den kreativa höjden är fantastisk och bidragen visar glädje, gemenskap, naturskönhet och lekfullhet. Tack till alla som deltog! Här ser ni de 16 bidrag som vi i den hårda konkurrensen har valt ut som vinnare. GRATTIS! 

Fototävling

Vinnare: Johan Sund
Bildtext: Efter att ha tagit 15 kontroller i Gränna avslutades det med en macka på Gränna berget,så att man fick vila sig. Mackan smakade hur gott som helst.


Fototävling

Vinnare: Anna-Karin Lundgren
Bildtext: JAG HAR HITTAT DEN!!! Hunden Saston hjälper matte att leta "hitta-ut-stolpar".


Fototävling

Vinnare: Maria Holmgren
Bildtext: Kartläsaren kastar in handduken. De ljusa sommarkvällarna i Luleå gör att man kan hittaut långt in på natten. Eller så länge man kan hålla sig vaken i alla fall.


Fototävling

Vinnare: Ben Aronstam
Bildtext: Bilden är tagen i Vårgårda mellan Tånga Hed campingen och golfbanan.


Fototävling

Vinnare: Theresé Bäckman
Bildtext: Fotot är taget på Gråberget i stadsdelen Majorna i Göteborg. Jag orienterade i ca 9 år när jag var yngre och hittaut är ett perfekt sätt att komma ut och röra på sig och få komma ut i naturen och även att få upptäcka nya delar av Göteborg som jag troligtvis annars inte hade besökt.


Fototävling

Fotograf: Juliette Massuier
Bildtext: Från dagen då jag tog alla kontroller i Stockholm, glassbilden är från Djurgården. Fantastiskt roligt och man kan göra det till sin egna grej. 


Fototävling

Fotograf: Hanna Andersson
Bildtext: Tobias Axelsson och jag har hittat stolpar tillsammans. Det är roligt, rogivande och ett bra sätt att komma ut och röra på sig och lära sig att hitta i skogen. När vi började var vi nyinflyttade och fick en karta på apoteket, på så sätt lärde vi oss att hitta omkring i Molkom. 


Fototävling

Fotograf: Ulrika Larsson
Bildtext: Det är min syster Ellenor på bilden och vi älskar verkligen att ta checkpoints. Det har under de senaste åren blivit ett av våra favoritintressen under sommarhalvåret. 


Fototävling

Fotograf: Åke Berggren
Bildtext: Att ha som mål att hitta stolpar gör mig Åke 83 år och min kära Birgitta 80 år extra lyckliga.


Fototävling

Fotograf: Håkan Johansson
Bildtext: Var tusan är kontrollen? Bilden är på min fru Birgitta som med stor entusiasm har tagit sig an alla kontrollerna i årets hittaut.


Fototävling

Fotograf: Lars Nordling
Bildtext: Titta ut just nu med Hittaut.nu med hjälp av checkpoint fjärrtjänst.


Fototävling

Fotograf: Susanne Tirfing
Bildtext: Bilden är tagen vid badplatsen nere vid Djulö, Katrineholm. Bodde med barnen på campingen. Perfekt att aktivera sig med en regnig sommardag. Spännande för barnen och roligt för mig som gammal Katrineholmsbo att upptäcka.


Fototävling

Vinnare: Fanny Johnson
Bildtext: Bilden är tagen i Gustavsbergsbacken på Frösön, Östersund. Jag gillar att springa i skogen när jag tränar och tycker det är perfekt att underhålla mig med att plocka kontroller då.


Fototävling

Vinnare: Jenny Malm
Bildtext: 
Höjder och branter.
Vatten som diamanter.
Kartan ut och in-vikt.
Hitta Ut-sikt!
Vid grop och sten
står aluminiumben.
Vissa "stigar" man nästan ger upp.
De jäkla myggen jobbar i grupp
Grenar som rivs och löv i hår,
det är mycket man utstår.
Strålande sol och kladdig lera.
För sjuttsingen, ge mig mera!
Firar i mossfuktig bralla,
för nu har jag hittat dem alla!


Vinnare Sandra Rosén Film
Filmtext: Filmen är från skogarna runt Östersund.Det här var ett kul sätt att aktivera båda hos vuxna och barnen ute i naturen. Det bästa är att det finns små delmål (kontroller) att nå hela tiden.


Vinnare John Wiberg Film
Filmtext: Vattenhjulet står i bäcken som rinner en bit nedanför kontroll 116 utanför Fryksås, Orsa kommun, Dalarnas län.