Nyheter

Upp och hoppa Sverige!

Generation pep Generation pep
Hittaut är peppare och vi vill peppa alla att röra på sig. Pepidemin är här- "Upp och hoppa Sverige!"

Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vi står inför en mycket allvarlig samhällsutmaning. De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom. För att vända utvecklingen vill vi skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Hittaut har valt att bli peppare, där vi är en del av ett nätverk av organisationer och privatpersoner som aktivt ställer sig bakom Generations Peps vision och på så sätt vill hittaut vara med och bidra till att förverkliga den.

Nu kör vi Sverige, barn och vuxna, det är dags att vakna. -Upp och Hoppa!


Än är det några månader kvar till vår hittaut-säsong kör igång, men det finns ingen anledning att inte röra på sig. Vi utmanar alla att röra på sig mer i vardagen, ta cykeln istället för bilen, trappen istället för hissen, pausgympa på jobbet, lunchpromenad i dagsljuset, kör igång en stegtävling på jobbet eller varför inte kombinera tv-tittandet med övningar på en pilatesboll.

Hitta ut i den vackra snön, Sverige är nästan helt snötäckt idag och snöpuls är riktigt bra motionsform. Så varför inte kombinera snöpuls med en äldre hittaut-karta, rita in några nya checkpoints för att underhålla orienteringstekniken innan vi drar igång 2019-års hittaut med nya orter och nya checkpoints!

hu uppohoppa