Nyheter

Tagit alla checkpoints?

karta karta
Har du varit så flitig att du redan har tagit alla checkpoints på din ort? Ta en runda till och leta efter bär och svamp i sensommarvädret! Vill du utmana dig själv i orienteringen och ta kontrollerna från ett nytt håll? Rita upp en bana mellan de checkpoints som sitter ute och testa nya vägval. Och glöm inte kolla ifall det kommer några extrasläpp av checkpoints på din ort

Skapa nya banor av hittaut-checkpoints

Gör din egna bana av ett antal checkpoints, rita in din startplats med en triangel, dra sedan streck mellan de checkpoints du valt så att de blir en lagom lång bana för dig. Ge dig sedan iväg och ta kontroller i den ordning som du ritat. Du får såväl bra träning som variation i ditt motionerande. 

Mer orientering 

Vill du komma ut på en riktig orienteringstävling och utmana dig själv på en öppen motionsbana? Välj utifrån önskad längd och svårighetsgrad och du behöver inte föranmäla dig. Under höstmånaderna brukar det finnas tävlingar varje helg runt om i landet.  Utöver helgtävlingar finns det ofta även lokala träningar på veckodagarna med instruktörer på plats, så kallad motionsorientering. 

Använd hitta orientering för att se vilka arrangemang som finns nära dig. 

Årets hittaut har redan slagit 2018 års deltagarantal och totalantalet registrerade checkpoints. Många orter kör i drygt två månader till, så passa på att komma ut på dina favoritställen eller upptäck nya marker. Kanske får du med dig en korg full av skogens skatter hem?

Välj själv, hittaut finns tillgängligt när det passar dig! 

Och kom ihåg att fånga dina hittautupplevelser på kort eller i ett filmklipp och delta i vår tävling. #hittauttävling2019.

Du kan också maila in ditt bidrag till: hittaut@orientering.se