Nyheter

Skogsbad och motion

skog skog
Skogsbad och motion är som balsam för själen

Hittaut erbjuder aktivitet i bland annat skogsmiljö, en miljö som forskning visar är en läkande och hälsofrämjande plats för oss. 

Skogsbad
Att vistas i naturen räcker för att få effekt på kroppens välmående, det minskar stress och ökar välmåendet. Skogsbada blev ett ord som började användas under 2017. Tanken är att en ska ut och bara vara, sitta på en stubbe, ligga på mossan eller ströva långsamt omkring. Här kan ni läsa mer om skogsbad.

Motion och skog
Att kombinera ett besök i skogen med lättare motion blir därför ett riktigt bra framgångsrecept för din hälsa. En läkande plats, där en kan rensa tankarna, samla energi och få rörelse. Hittaut tar dig ut i skogen på ett tryggt sätt med hjälp av en  karta eller gps. Du får möjlighet att upptäcka platser i din hemmiljö som du kanske aldrig tidigare har sett. Om du dessutom lägger till utmaningen i att leta checkpoints får du hjärngympa på köpet. 

Vi hoppas att ni som ännu inte känner er trygga i skogen får med hjälp av hittaut komma igång på ett välkomnande sätt och tillsammans med en vän och kartan upplev skogen. I slutet av mars drar hittaut-säsongen igång för 2019. 

Företag erbjöd mer semester vid motion, sjukfrånvaron sjönk
Ett företag i Västerås erbjöd sina anställda en annorlunda variant av friskvård. Personalen erbjöds mer semester om de började träna. Detta visade sig resultera i att sjukfrånvaron sjönk med 30%, ett lönsamt projekt som ger friskare anställda. De som varit en del i projektet hade mindre sömnproblem och symptom som värk i muskler, trötthet, huvudvärk och magbesvär har minskat och de anställda är mer medvetna om sin kost och återhämtning.

Här kan ni läsa om deras metod för att förbättra hälsan hos de anställda.


Hittaut erbjuder friskvårdsutmaningen för företag och skolor. Läs om mer om det på respektive länkarna. 

Karta hu