Nyheter

Prestandaförbättringar i hittauts IT-miljö

hittaut hittaut
Under valborgshelgen var det många hittautdeltagare som märkte att vi hade driftstörningar på hemsidan och i appen. Hittauts IT-utvecklare har nu genomfört prestandaförbättringar och höjt kapaciteten på våra system. Systemen har därmed snabbats upp och förhoppningen är att de kommer klara en hög belastning framöver på ett mycket bättre sätt. Fler åtgärder kommer genomföras framöver för att stabilisera systemen ytterligare.

Kombinationen säsongsstart på 15 hittautorter, långhelg och ett uppdämt behov av att få hittaut och orientera gjorde att belastningen blev för hög i helgen som gick. App och hemsida laddade långsamt eller fastnade i felmeddelande när många användare använde app och hemsida samtidigt. Nu har vår utvecklare gjort en rad prestandaförbättringar och höjt kapaciteten på våra system. Vi hoppas att det ska göra att app och hemsida fungerar bättre och laddar snabbare framöver, även vid tidpunkter med många användare. Vi arbetar även vidare på att effektivisera systemet ytterligare.

Statistikredovisningen är åter igång på hemsidan så nu kan ni se att 40% av säsongens registrerade checkpoints registrerades under helgen. Vi passerat strax 31 000 registrerade deltagare och 640 000 checkpointsregistreringar. Wow!

Tack för ert tålamod när tekniken inte fungerar som vi tänkt. Tacksamt att hittaut också går att göra analogt, med papperskarta i hand. Fortsatt lycka till med hittaut!