Nyheter

"Jag mår förbaskat bra"

Tommynilsson Tommynilsson
Tommy Nilsson besöker den ”sista” checkpointen på hittaut i Borås. Men längre fram under året släpps nya checkpoints.
Hittaut radar upp nya rekord. Nu har strax 2,5 miljoner checkpointsbesök registrerats. Svenska Orienteringsförbundets magasin Skogssport hängde med på en tur med årets hittills flitigaste checkpointsjagare, Tommy Nilsson.

När Skogssports utsände Mårten Lång är med på Tommy Nilssons hittaut-tur är han lite sliten i kroppen efter två intensiva dagar i Karlstad i helgen:

– Det blev totalt sex mil. Men jag är noga med att lyssna på kroppen. Och jag har märkt att jag fått mycket bättre kondition av detta. Jag mår förbaskat bra.

Löser du arbetsmässiga- eller privata frågor under tiden du är ute i skogen?

– Nej, i skogen är det bara orientering som gäller. Det är skönt att koppla av. Och jag märker att om jag inte är fokuserad här och nu så missar jag. Däremot så märker jag att jag är piggare och bättre på att lösa problem när jag jobbar.


Läs hela artikeln i senaste numret av Skogssport som släpps i dagarna.


Andra som njuter av att vara ute i skogen är ardennerhästen Penny och hennes ägare Matilda, som berättar: 

– Ibland blir det lite trångt mellan träden för en bastant dam men vi brukar lyckas ändå. Hittaut är ett roligt sätt att upptäcka nya ställen i vår omgivning och stimulerar både knopp och kropp hos oss båda. 

häst läsarbild

Foto: Matilda Svetoft


Mamma Mia med barnen Freyja 7 år och Ódinn 5 år jublar efter att ha hittat 70 av 70 kontroller i första släppet i Kalmar. Även de njuter av att hittaut:

– Det bästa med hittaut är att vi får se många platser som vi nog skulle missa annars, samt motionen och glädjen hos barnen när de hittar kontrollerna! 

läsarbild
Foto: Maria Steinthorsson


Mikael Larsson som har tagit nästa bild på sin fru Lotta, berättar:
– Jag är förlamad från midjan efter en flygolycka. Vi gillar båda att vara ute i skog och mark. Jag sitter i ett likadant el-fordon, Zoom, som Lotta eftersom det gör att jag kan ta mig ut i ganska tuff terräng. Hittaut är trevligt eftersom det lockar oss till nya platser, både i naturen och städer.

Mikael Larsson1 small.jpg
Foto: Mikael Larsson


Det är underbart att få ta del av så mycket härliga bilder från er när ni hittar ut runt om i landet! Passar på att påminna om att årets tävling "På upptäcktsfärd" avslutas på söndag. Läs mer om hur du deltar, med chans att vinna presentkort från våra partners Bagheera och Silva, här!