Nyheter

Hittautsäsongen 2023 är igång

HIttaut HIttaut
Foto: Hittaut Skövde
Ett trevligt vårtecken vid sidan av att snödroppar och krokus tittar fram i rabatten, är när Hittautsäsongen drar igång. Snart spirar det i skog och mark och Hittautdeltagare strålar ikapp med vårsolen efter att ha hittat en checkpoint. Välkommen till en ny säsong med fem nya Hittautprojekt att besöka.

Under de senaste helgerna har ni kunnat följa med på Hittauts egen frågelek "Vart är vi på väg?" i sociala medier. Med ledtrådars hjälp har ni lotsats fram till ett nytt Hittautprojekt som slutdestination. De fem platserna är Två Halvöar (Kulla- och Bjärehalvön), Smedjebacken, Piteå, Nässjö och Säter.

I Nässjö är det fyra orienteringsklubbar i kommunen som gått ihop för att arrangera Hittaut. Här kan vi se fram emot 110 checkpoints fördelat på fem olika kartområden, i såväl stadsmiljö som naturområden. Hittautprojektledare Elin Svensson berättar:

          - När man samlar checkpoints i stadskärnan får man en promenad runt de små sjöarna som finns där. Man kan även spana in några av de stora väggmålningar som blivit lite av ett kännetecken för staden. Vill man ha lite mer utmanade eller naturnära checkpoints kan man antingen bege sig ut till vårt stora friluftsområde Lövhult, där vi kommer ha ett extra checkpointsläpp i sommar, fortsätter Elin.

I kommunens trevliga kransorter kommer det också finnas checkpoints. I kransorterna kan man kombinera sin runda med ett besök vid exempelvis Forserums badplats eller Kulturgatan i Bodafors.

       - Vår förhoppning är att Hittaut kommer tas väl emot av kommuninvånarna och att fler kommer upptäcka nya delar av vår kommun, avslutar Elin och hälsar även tillresta välkomna till bygden.

För oss som kommer som besökare till Nässjö går det smidigt att ta sig dit med tåg. 

foto Nässjökommun

I skrivande stund har 1 100 deltagare gemensamt registrerat 22 000 checkpoints fördelat på sex projekt. I helgen och under påskveckan är det säsongsstart för ytterligare 20 platser. I början på juni är samtliga, drygt 90 projekt, igång.

Vi ser framemot en lång och innehållsrik Hittautsäsong med många nya smultronställen att besöka! Välkomna!