Nyheter

hittautkartan kom med posten en dag

Ida Ingemarsdotter hittar ut Ida Ingemarsdotter hittar ut
Ida Ingemarsdotter hyllar hittaut Östersund, "Tacksamhet, till dem som satt ut alla orienteringskontroller för #hittaut i Östersund! Tiden går fort när man har kul i skogen!"
Ida Ingemarsdotter, en framgångsrik skidåkare kom över årets hittaut-karta över Östersund när den kom med posten en dag!

Jag har löpt lite orientering genom åren och började redan som liten att vara med på orienteringsträningen med OK Härjulf. Sen har det blivit mindre, men de senaste åren då jag bott i Östersund, har jag kört Frösö-5 dagars varje vår. Det är ett ypperligt tillfälle att komma igång med löpningen samtidigt som man får tänka till lite när man letar kontroller. Och jag gillar verkligen den kombinationen, tiden går fort!


Årets hittaut kom jag över när posten kom en dag, har några gånger tidigare köpt trimorienteringskartor och sprungit på under längre löppass. I år är min tanke att beta av hittaut kartorna runt Östersund på mina distanspass!


Hittaut är ett fantastiskt bra sätt för alla att komma ut i skogen oavsett om man cyklar, springer eller går. Här i Östersund har jag blivit glad när jag varit uppe på skidstadion på rullskidbanan och åkt, då har jag mött både unga och äldre som är ute med en karta i handen. Samtidigt som det är fysisk aktivitet så är det bra träning för alla att läsa karta och hitta rätt ute!


Jag trivs att träna i skogen, att löpa ett par timmar och samtidigt ta ett gäng kontroller är en riktigt bra kombo!

Ida Ingemarsdotter hyllar hittaut Östersund på sin instagram, 
"Tacksamhet, till dem som satt ut alla orienteringskontroller för #hittaut i Östersund! Tiden går fort när man har kul i skogen!"


TRE SNABBA:

-Karta vs Appen? 

Kommentar: Jag väljer kartan, då får jag tänka lite mer när jag är ute och tränar.


-Tillsammans vs Själv?
Kommentar: Spelar ingen roll.


-Till fots eller på hjul?
Kommentar: Till fots, jag är ofta ute under mina distanspass.