Nyheter

Hittaut söker samarbetspartners

Växt Växt
hittaut strävar efter att bekämpa stillasittande och skapa en folkrörelse för bättre hälsa
Under 2019 blir vi ännu fler i hittaut-familjen. Fler föreningar väljer att starta hittaut på sina orter och fler kommuner ser vikten i att fler rör på sig dagligen! Hittaut erbjuder en kostnadsfri hälsoaktivitet där visionen är att bli rikstäckande där alla ska utöva hittaut utifrån sin nivå. Satsningen ägs av Svenska Orienteringsförbundet och drivs lokalt ideellt av orienteringsföreningen. Hittaut har växtvärk och för att uppnå vår vision söker vi nu samarbetspartners!

Syftet med hittaut är att med enkla medel få människor att komma igång med rörelse och upptäcka sina närområden, både i stad och skog. Visionen är att få fler människor i rörelse på ett roligt och modernt sätt. Här är varje ny checkpoint en ny skattjakt och samtidigt påvisar vi att en bara behöver ta sig till granngatan för att börja jakten på checkpointsen. 

Checkpointsen placeras på spännande platser på orten. Det kan vara turistföremål, smultronställen, ett fik, en affär eller på en magisk plats ute i skogen. Människor som använder hittaut får motion och rörelse och även tar de del av kulturella, historiska och attraktiva platser som gynnar turismen på orten.  

Hittaut erbjuder även en friskvårdsutmaning som riktar sig mot företag, organisationer och skolor. Detta gör att människor får extra motivation till vardaglig rörelse under arbetet eller efter skoldagens slut. 

 
Samarbeten 2019

Vi söker nu samarbetspartner till hittaut central för att kunna utveckla och erbjuda en attraktiv aktivitet för Svenska befolkningen! Vill ni vara med på vår resa 2019?

Hör av er till oss för mer information om våra erbjudanden. 

 
Nytt samarbete

Här kan ni läsa om vårt samarbete med Generation Pep. Detta samarbete är en del i vår satsning på barn och unga. Vi vill sprida hittaut till alla unga i vårt samhälle och göra rörelse lika självklar som att borsta tänderna är idag. 

Alla ska kunna komma ut i sin närmiljö med enkla verktyg och även kunna ta hem aktiviteten till hela familjen på helgen. Aktiv fritid, även helgtid!

 

Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!