Nyheter

Hittaut i Enköping för tredje året

hu Enköping hu Enköping
Projektledare Helena Dominique delar med sig av hittaut Enköping och sina bästa tips för en lyckad hittaut-runda. De har även några spännande nyheter att avslöja inför 2019.
Intervju med hittaut Enköping´s projektledare Helena Dominique

 

Berätta lite om dig själv:

Har varit med i OK Enen sedan slutet av 80-talet. Springer orientering på motionsnivå och jobbar mycket med föreningsarbete, sitter med i styrelsen och är en av flera tävlingsledare på våra tävlingar. Är också gärna med på ungdomsträningarna då jag tycker att det är väldigt stimulerande att vara med barn och ungdomar i orienteringen.

 

Hur länge har du varit projektledare?
Vi har kört hittaut i Enköping två år och under de åren har jag varit projektledare. 2019 blir mitt tredje.

 

Det bästa med att vara projektledare för hittaut?
Det roligaste är all positiv respons från alla som är med i hittaut och tycker att det är ett kul och spännande sätt att hitta ut i naturen och hitta nya ställen i staden som man inte varit på. Man blir också peppad av alla som tycker att hittaut  är ett mycket bra initiativ och som ger oss en massa lovord att vi har startat igång hittaut i Enköping.


Utmaning?
Att få hittautare att bli intresserade av orientering. Många tycker att hittaut är en bra nivå att röra sig på, och det är det ju!Även om vi gärna vill att fler ska bli intresserade av orientering. Så utmaningen är att hitta olika sätt att anordna motions- och bredd-orientering som en förlängning av hittaut. 

Vi har haft fulla nybörjarkurser det senaste året och då även vuxna som har velat lära sig mer om orientering. Vi tror att hittaut har gjort oss mera kända och förbättrat vårt varumärke.


Tre snabba: 

Karta vs App? -Fysiska kartan men registrerar alltid i appen på plats.

Till fots vs Rullandes? -Mycket cykel blir det och sista biten till fots.

Tillsammans vs Själv? 

De tre bästa tipsen för att hittaut?
1. Gör en joggingrunda med de checkpoints som finns
2. Tävla med arbetskamrater och/eller familj
3. Trotsa vädret och ha en hittaut-kväll tillsammans med vänner, familj eller kollegor.


Nyheter inför detta år
Vi har inkluderat ett nytt område i Enköping, Grillby, därhar vi låtit göra en helt ny karta över ett skogsområde med elljusspår och över samhället. Många invånare i Grillby har saknat hittaut i sitt område, så vi hoppas att de blir nöjda och känner att vi har lyssnat till deras önskemål. Vi tänker också köra konceptet med checkpoint 100 som bara kan tas på särskilda hittaut-träningar.I samarbete med Enköpings kommun kommer vi att delta i "öppen aktivitet" där syftet är att nå nya grupper av både vuxna och barn med friskvårdsarbete.

hu Enköping

Här ser vi Helena instruera en hittaut-deltagare på en av deras öppna hittaut-träffar 2018.