Nyheter

"Det är med blandade känslor som jag idag checkar in min sista checkpoint..."

hu_deltagare hu_deltagare
"Det är med blandade känslor som jag idag checkar in min sista checkpoint!"
"Från att aldrig ha orienterat till att bli helt beroende. Jag vågade knappt ta mig ut i skogen i sällskap av andra till att våga springa själv med endast en karta som sällskap. Det trodde jag aldrig!"

"Det är med blandade känslor som jag idag checkar in min sista checkpoint! Det har varit en väldigt spännande och utvecklande resa." -Så skriver Anette på sin instagram, @mitt_starkaste_jag.

Vi fastnade för detta vemodiga men vackra inlägg och ville veta mer om henne.


Läs om Annette´s hittaut-historia 

Jag älskar träning och har under många år hållit på med löpning, simning, cykling, längdskidor, rullskidor, swimrun och triathlon.
Men det här med orientering var inget för mig då jag inte alls gillar att springa själv i skogen. Men i våras lärde jag känna en orienterare och han drog med mig ut på fantastiska rundor i skogen. Jag blev helt såld! 

Det var även i våras som jag upptäckte hittaut och blev snabbt beroende. Drivkraften i lyckan och glädjen av att hitta kontrollerna blev snabbt starkare än min rädsla för att springa i skogen. Idag kastar jag mig ut i terrängen mitt i skogen! Jag har kört hittaut i Karlskrona och hittade detta på Karlskrona SOK's hemsida.

Jag som springer mycket tycker det är fantastiskt kul att hitta nya områden att springa i. Ställen jag aldrig varit på förut! Jag är ändå född och uppvuxen i Karlskrona och har alltid bott här. Men nu hittat ställen jag inte ens visste fanns!

Det har varit jätteroligt att orientera och jag älskar hittaut. Det känns därför lite vemodigt att jag nu är klar och det är slut! Samtidigt är jag otroligt stolt över mig själv och att jag, som aldrig orienterat tidigare, faktiskt lyckats hitta alla checkpoints.

Mitt tips till den som vill komma igång är att kontakta en orienteringsförening. De är otroligt trevliga och välkomnade! Jag ska absolut försöka underhålla orienteringen med Karlskrona under vintern.

Tack för din berättelse och hoppas att fler blir inspirerade av att hålla igång i vinter inför hittaut 2019!


Följ oss på sociala medier för uppdatering och få mer tips under vintern:

Hemsida
Facebook
Instagram