Nyheter

Driftstörningar på hemsidan och i appen

Körsbärsträd vid Årstafältet Körsbärsträd vid Årstafältet
Just nu är det många som använder hittauts hemsida och app. Jättekul tycker vi såklart men beklagar de driftstörningar som gör att app och hemsida laddar långsamt och ibland stannar i ”404 not found”. Vi förutsåg inte denna stora ökning av antalet användare och har därför lite störningar på hemsidan och i appen trots vår satsning på hittauts IT-utveckling. Vi jobbar på att lösa problemet och har tillfälligt stängt av statistikredovisningen för att minska belastningen.

Lite info till dig som använder hittaut:

 

Har du ett hittautkonto som fungerat i app och på hemsida tidigare under säsongen men inte just nu?

Testa igen lite senare om laddningssymbolen bara står och snurrar. Ladda om sidan ifall du möts av meddelandet ”404 not found”.

 

Försöker du skapa ett hittautkonto i appen med en iPhone- eller Samsungmobil?

Vi jobbar på att lösa det fel som gör att kontoregistreringen i vissa fall avstannar halvvägs. Epostadressen finns i systemet men kontot är inaktivt. Försöker du skapa ett konto på nytt får du meddelandet att det redan finns ett konto på den angivna adressen men ber du om att återställa lösenord kommer inget mail fram. Kontakta din lokala arrangör eller hittauts deltagarsupport så hjälper vi dig att aktivera ditt konto och skapa ett lösenord. Slutför din kontoregistrering på hemsidan och testa sen att logga in i appen med samma uppgifter.

 

Försöker du skapa ett hittautkonto i appen med en mobil som inte är iPhone eller Samsung?

Testa igen lite senare. Om det fortfarande inte går att skapa ett konto, kontakta din lokala arrangör eller hittauts deltagarsupport så hjälper vi dig att skapa ett konto. Slutför din kontoregistrering på hemsidan och testa sen att logga in i appen med samma uppgifter.

 

Försöker du skapa ett hittautkonto på hemsidan men får inget mail med länk för att bekräfta mailadress?

Kontakta din lokala arrangör eller hittauts deltagarsupport så hjälper vi dig att aktivera ditt konto och skapa ett lösenord.

 

Upplever du att appen i din androidmobil bara står och snurrar (som kan antas inte beror på driftstörningarna)?

Testa att rensa din cache och data. Du gör detta i mobilens inställningar, under appen hittaut. Du kan även testa att avinstallera och ladda ner appen på nytt. 


Säkra gärna upp med en papperskarta när du ska ut och leta checkpoints, ifall kartan i app och på hemsida skulle vara sega att ladda. Se info om var papperskartan finns att hämta på din hittautorts hemsida. I många fall finns även kartutsnitt uppladdade som PDF på din hittautorts hemsida som du själv kan printa. Fota eller skriv ner bokstavskoden på de checkpoints du besöker och registrera senare ifall det inte går att registrera på en gång. 


Lycka till!