Nyheter

Din hittaut-guide

hu guide hu guide
Allt du behöver veta för en lyckad hittaut-tur!

Här får du tips och trix för en lyckad dag på checkpointsjakt!

 1. Registrera konto på hittaut
  Gå till vår hemsida och registrera dig till hittaut genom att ange din mejladress och ett lösenord. Du får då ett mejl med en länk som du klickar på för att bekräfta registreringen. Om mejlet inte skulle komma eller länken fungera, kontakta din lokala arrangör på ort@hittaut.nu eller hittaut@orientering.se
  Logga in på ditt konto och anslut dig genom att fylla i vilken ort du vill tillhöra, aliasnamn som syns i topplistan osv. Vill du hitta ut på fler orter går det att byta ort efter hand.
  TIPS! Flera uppgifter är frivilliga att ange men adress kan vara bra att skriva ifall du skulle vinna pris från den lokala arrangören i utlottningen. Ålder och kön tycker vi är intressant att veta när vi sammanställer statistik efter varje år, då ser vi vilken målgrupp vi når etc. 

 2. Registrera checkpoint
  När du har hittat till rätt checkpoint identifierar du den med numret som står på stolpen och registrerar  bokstavskoden i fältet på ditt konto. Om du anger fel kod två gånger i rad låser sig den i 24 h, därefter kan du pröva igen. Om systemet säger att du angett fel kod trots att du är 100% säker på att det är rätt, hör av dig till oss på mejlen, samma som ovan. 

 3. Försvunnen checkpointsstolpe
  Det händer att våra stolpar får fötter. Om du misstänker att checkpointsstolpen är försvunnen meddela den lokala arrangören direkt via mejl. Du hittar kontaktuppgifter på varje orts respektive hemsidan. 

 4. Samma inloggning på hemsidan och i app
  Du använder samma inloggning på hemsidan som i appen. 

 5. GPS-position
  Om du vill kan du välja att din gps-position ska synas på kartan i appen. Vill du göra det svårare för dig så stänger du av den och får mer utmaning i din orientering. 
  TIPS! Syns inte den blå gps-pricken, kolla i din mobils inställningar-->Appar-->Behörigheter-->Plats, där du ger behörighet till hittaut-appen. Varje gång du av- och ominstallerar appen behöver du ge behörighet på nytt i din mobils inställningar. 

 6. Hemsidan är mobilanpassad
  Om appen mot förmodan inte skulle fungera, då är hemsidan mobilanpassad och fungerar lika bra ute på din checkpoints-jakt.

 7. Håll dig uppdaterad
  Följ gärna din lokala ort på deras hittaut-hemsida eller på sociala medier. Du kan även följa hittaut centralt för att hålla dig uppdaterad av vad som händer.
  Instagram: hittaut_orientering och Facebook
  Dela gärna med dig av dina äventyr med hashtaggen #hittaut2019.

 8. Ut på tur, aldrig sur! 
  Ta med dig en kompis ut på din tur och dela upplevelsen, och kanske ladda en fikakorg som väntar på er när ni tagit er checkpointsrunda. 

LYCKA TILL!