Nyheter

Aktivt familjeliv - familjen Olars delar med sig av sina bästa hittaut tips

Aktivt familjeliv Aktivt familjeliv
Hela familjen Olars ute och letar checkpoints!
Familjen Olars ifrån Edsbyn i Hälsingland driver inspirationsbloggen - aktivtfamiljeliv.se och vi har fått chansen lära känna dem lite bättre. Vi kommer få ta del av deras vardag ännu lite mer då de tar över hittaut:s instagram tre dagar denna vecka!

Vi är famijen Olars som består av mamma Elin, förpackningstekniker, pappa Christian, socionom och barnen Stina 6,5 år, Hilding 5 år och Nils som snart fyller 2 år. Vi älskar att vara ute i naturen och brinner för ett aktivt friluftsliv. 


Vart bor ni?

Vi bor i Edsbyn som ligger i Ovanåkers kommun, Hälsingland. 


Hur länge har ni varit en aktiv familj?

Redan när vi fick Stina har vi försökt fortsätta vara aktiva i naturen, att komma ut trots att det blir lite mer av ett projekt när man har barn med sig. Vi har båda vuxit upp i aktiva familjer där både idrott och friluftsliv har haft en central plats. Det och kärleken till naturen är något vi vill föra vidare till våra barn samtidigt som vi får härliga upplevelser och tid tillsammans som familj. 


Vilka utomhusaktiviteter är er favorit? Varför?

Det är svårt att välja! Vi uppskattar en lång löptur lika mycket som att plocka blåbär, hittaut eller vandra i fjäll. Vi älskar att få krypa ner i våra sovsäckar i tältet, åka slalom tillsammans eller att klättra i berg eller paddla SUP-bräda. Vi mår som bäst när vi får vara utomhus i naturen. Allra bäst när vi kan vara tillsammans hela familjen.  


Hur kom ni i kontakt med hittaut?

Det var i samband med att hittaut kom till vår kommun förra sommaren. De var duktiga på marknadsföring och syntes på många olika ställen. Smidigt när man kunde hämta kartan på matvarubutiken. 


Vad är det bästa med att hittaut?
Att det är ett enkelt sätt att hittaut och upptäcka/uppleva platser i sitt närområde. Trots att vi är ute mycket och springer på många olika ställen har vi hittat många nya fina stigar och nya smultronställen att återkomma till. BArnen blir även nyfikna på att lära sig kartan och tycker det är roligt och lite spännande att se om vi lyckas hitta stolparna med det rosa klistermärket på. 


Tre snabba:

Karta vs App?

Till fots eller rullandes?

Tillsammans eller själv?


Era tre bästa tips för att hittaut:

1. Gör det till en utflykt, ta med något att fika, extra uppskattat om man har barnen med sig.

2. Låt barnen vara delaktiga och få lära sig kartan och att få vara med att hitta vägen.

3. Kombinera hittaut med din träning; Cykla, spring som samla checkpoints på vägen. Kul sätt att hitta nya rundor.


Här kan ni läsa deras inspirationsblogg:  Aktivt familjeliv


Följ @hittaut_orientering och familjen Olars @aktivtfamiljeliv på instagram för att ta få mer inspiration av ett härligt friluftsliv.