Nyheter

100 checkpoints på 5 timmar

Katrineholm Katrineholm
Roger och Anna ute på sin fem timmar långa premiärtur!
De två personer som var först med att registrera alla 100 checkpoints i Katrineholm gjorde det som en rolig grej, för att se hur lång tid det skulle ta.

Anna och Roger gick, sprang och cyklade till alla 100 checkpoints

Katrineholm hade sin hittaut-premiär lagom till påshelgens lediga dagar. De mest populära kontrollerna under påskhelgen har varit de kring Djulö-området och Talltullen.– Det märks att folk tar rundor, till exempel går längs med allén. Jag tror att det har att göra med det fina vädret och att folk har varit lediga. Det blir en trevlig motionsform och ett härligt sätt att umgås på, säger Klas Bringert. 

Projektledare Klas Bringert kan konstatera att med facit i hand så blev det ett framgångsrikt recept att ha premiären anknuten till påskhelgen. Mer än dubbelt så många från förra året har redan varit ute och letat checkpoints. Vårt mål med 1000 st registrerade personer är inom räckhåll!

Två personer som var först med att registrera alla 100 checkpoints gjorde det som en rolig grej, för att se hur lång tid det skulle ta. Anna Löwegren och Roger Cumsee. De cylklade, sprang och gick till alla 100 checkpoints och då mätte hela slingan ungefär fyra mil och det tog dem fem timmar. Anna säger att det tog längre tid än vad hon hade tänkt sig och hon såg flera människor med kartan i handen.

Hennes bästa tips för en lyckad hittaut-tur är att ha med lite fika, så man har ork att vara ute länge.  Det bästa är att man lägger denna aktivitet på sin egen nivå, det är fördelen med hittaut..