Nyheter

Nyhetsbrev #2 Hittaut Hässleholm 2023

Checkpointstolpe Checkpointstolpe
Årets Hittaut-säsong är igång! Hej alla våra deltagare i Hittaut Hässleholm! Vilken rivstart! Ni är många som har varit ute och letat checkpoints under helgen som gått, i skrivande stund har 500 deltagare gjort 10000 registreringar, kanske är det ännu fler som varit ute men som ännu inte registrerat de checkpoints som besökts.

I nyhetsbrevet får ni bland annat läsa om checkpoint 100, extrasläpp #1 och några ändringar i checkpointbeskrivningen. 


Tyvärr har några checkpoints inte fått vara ifred och vi tackar er deltagare som meddelar oss det så att vi kan sätta ut nya så ni slipper leta förgäves.


Checkpoint 100 - premiär för 2023!

Checkpoint 100 är unik och dyker bara upp vid särskilda tillfällen. För dig som planerar att ta alla checkpoints under säsongen så gäller det att besöka checkpoint 100 vid ett av dessa särskilda tillfällen. 

Onsdagen den 10 maj kommer Hässleholms Orienteringsklubb att ha sin träning förlagd till Hembygdsparken och då är det säsongens första chans att besöka checkpoint 100! Checkpoint 100 kommer att finnas på plats där mellan klockan 17.30 - 18.45 och går att hitta i hörnet på Hembygdsparken mot Qpoolen. Registreringen kommer att vara öppen fram till midnatt. Givetvis är alla också välkomna att prova på en orienteringsbana i stadsmiljö, gå eller springa är eget val. 

Nästa tillfälle att besöka checkpoint 100 blir lördagen den 27 maj då Sparbanken Skåne har sin vårutdelning av sponsorbidrag på torget i Hässleholm och även där kommer checkpoint 100 att vara med. Checkpoint 100 finns på plats mellan klockan 10.00 och 13.00, även denna gång med möjligt att registrera fram till midnatt. 


Extrasläpp #1

Söndagen den 28 maj

Säsongens första extrasläpp kommer att bli söndagen den 28 maj klockan 08:00, då kommer karta att finnas tillgänglig på hemsidan och i appen. Vårt tips är att pumpa däcken och smörja cykelkedjan inför detta släpp!


Fina vinster att vinna!

Varje checkpoint du registrerar i Hittaut Hässleholm ger en lott till våra vinstdragningar. I år kommer det att ske två vinstdragningar, en gång under säsongen och en när säsongen avslutats. Första priset är även i år en cykel från Paulssons Cykeltema! 


Förväxlingar i checkpointbeskrivningen

  • Chp 146 skall vara ’stig/stenmurskorsning’
  • Chp 148 skall vara ’stigförgrening’
  • Chp 149 skall vara ’stenen, södra’

Ändringarna syns i appen, men kan vara bra att anteckna om du använder papperskartan. 


Andra Hittaut i närheten

Vill du utforska andra Hittaut-områden?

Hittaut finns runt om i hela Sverige på över 90 olika orter! I Skåne finns sju av dessa, förutom Hässleholm finns följande:

  • Eslöv 29 april - 5 november
  • Kristianstad 22 april - 5 november
  • Osby 1 april - 15 september
  • Skåne 19 mars - 30 november
  • Två halvöar 17 mars - 31 december
  • Östra Göinge 1 maj - 30 september


Vi hoppas att ni har det trevligt med Hittaut och att det ger motivation till uteaktivitet och rörelse. Ta en promenad tillsammans med någon du inte träffar så ofta eller utmana släkt, vänner eller kollegor att leta checkpoints.


Har ni några frågor når ni oss alltid på sociala medier och hassleholm@hittaut.nu


Vänliga hälsningar,

Projektgruppen för Hittaut

Hässleholms OK

Skribent: Hittaut Hässleholm