Nyheter

Hittauthlm - Nyhetsbrev #3 2023

Chp #86 hittauhlm 2023 Chp #86 hittauhlm 2023
Checkpoint #86 i Hembygdsparken i Hässleholm
Nu är vi i full gång!

Hej alla våra deltagare i Hittaut Hässleholm!

Årets Hittaut pågår för fullt och vi närmar oss 1300 deltagare som tillsammans har registrerat nästan 50000 checkpoints. Kanhända är det fler som har varit ute och letat kontroller men ännu inte registrerat dem så vi passar på att påminna om att varje registrerad checkpoint kommer att vara en lott när det är utlottning av priser.

Nu förbereder vi för extrasläpp #2 och erbjuder er ytterligare områden att upptäcka för utflykter.

Extrasläpp #2

Söndag den 2 juli klockan 8.00 har vi årets andra och sista extrasläpp. Vi har denna gång samlat ihop tre områden att släppa nya checkpoints på. Det blir i Stoby (Olahusområdet) med inriktning på traditionell orientering. Detta är tillgängligt fram till säsongsavslutningen. Det blir också två cykelrundor, en i trakten av Bjärnum och en sydväst om Finjasjön. Cykelrundorna (liksom de tidigare extrasläppen i Vedema och Hästveda) kommer att avslutas 30:e september med hänsyn till höstens jaktsäsong.

I de områden med cykelcheckpoints vill vi be våra deltagare att vara observanta på er omgivning och era vägval. Specifikt i cykelområdet sydväst om Finjasjön kommer det att finnas en stig mellan två kontroller som inte är lämplig att cykla på och denna kommer att vara markerad på kartan. I övrigt gäller ju att tänka igenom sina vägval - det som är närmast är inte alltid det mest lämpliga! 

Svårt att hitta?

Det händer, tyvärr, att checkpoints flyttas eller försvinner och vi gör vad vi kan för att återställa dem när vi får information om att de är borta. MEN det kan det också vara så att grönskan som vuxit upp sedan vi startade i april ”gömmer” och gör det lite svårare att hitta vissa checkpoints.

Fina vinster att vinna!

Varje checkpoint du registrerar i Hittaut Hässleholm ger en lott till våra vinstdragningar. I år kommer det att ske två vinstdragningar, en gång under augusti och en när säsongen avslutats. Första priset lottas ut när säsongen är slut och är även i år en cykel från Paulssons Cykeltema!  

Andra Hittaut i närheten

Vill du utforska andra Hittaut-områden?

Hittaut finns runt om i hela Sverige på över 90 olika orter! I Skåne finns sju av dessa, förutom Hässleholm finns följande:

  • Eslöv 29 april - 5 november
  • Kristianstad 22 april - 5 november
  • Osby 1 april - 15 september
  • Skåne 19 mars - 30 november
  • Två halvöar 17 mars - 31 december
  • Östra Göinge 1 maj - 30 september


Vi hoppas att ni har det trevligt med Hittaut och att det ger motivation till uteaktivitet och rörelse. Ta en promenad tillsammans med någon du inte träffar så ofta eller utmana släkt, vänner eller kollegor att leta checkpoints.

Har ni några frågor når ni oss alltid på sociala medier och hassleholm@hittaut.nu

Vänliga hälsningar,
Projektgruppen för Hittaut
Hässleholms OK