Nyheter

När checkpointsflowet infinner sig

Sthlm Sthlm
Juliette skulle ta alla Djurgårdens checkpoints innan kräftskivan i Stockholm senare på kvällen. Av bara farten hade hon plötsligt tagit alla 98 tillgängliga checkpoints runt om i stan. Häng med på "Happy feet á la Juliette" - en heldag med hittaut i huvudstaden!

Jag upptäckte hittaut genom en kompis förra året, vi tog några kontroller då och då, och jag fastnade direkt för konceptet! Det var ett superkul sätt att upptäcka nya stadsdelar i Luleå på, som jag då var rätt nyinflyttad till, samtidigt som jag kom ut i friska luften och rastade benen efter en massa plugg. 

Så denna sommar såg jag att det fanns kontroller i Stockholm och bestämde mig för att någon dag göra ett långpass (löpning) och ta kontroller, med målet att ta alla dem på Djurgården som en kul grej. Då skulle jag ha en med massa delmål att bokstavligt checka av. Och typiskt mig så började jag ta några checkpoints även på vägen till Djurgården varav dem i Gamla stan, och när jag ändå var nära Skeppsholmen så tog jag dem med.

Sedan var jag bara fast, jag vill varken sluta springa eller ta kontroller. Det var så himla roligt! Läsa papperskartan och hitta, skriva in koden och se den avklarad i appen, lite som skattjakt när man var liten! Så jag fortsatte tillbaka till City, över till Långholmen...och så hade jag bara Vita bergen kvar. Klart jag hinner ta dem med innan kräftskivan ikväll tänkte jag. Och till sist hade jag checkat av alla 98 stycken tillgängliga! Det var en toppendag med inslag av picknick, glass, podcast, fint väder och allt för att må bra! Väldigt nöjd över mig själv, det blev ju så mycket mer än jag tänkt!

Det bästa med hittaut är att man kan göra det till sin egen grej och nivå! Vissa plockar svamp på vägen, vissa tar en kontroll varje dag efter jobbet och en annan får för sig att ta samtliga på en och samma dag. Alla får ut lika mycket av det tror jag; man upptäcker, mår bra, rör på sig, umgås eller tränar, det är bara fantasin som sätter stop för hur du kan använda hittaut som en kul grej, för du bestämmer allt själv! 


Mina tre bästa tips för en lyckad tur är:

- Bestäm dig för något delmål men var öppen för att känna efter och improvisera: målet är enligt mig att ha roligt och må bra! 

 - Ha med dig proviant och vatten: du vet aldrig hur länge du vill vara ute och njuta och då har du möjlighet att följa den känslan även om hungern kallar. 

 - Gör det till din grej, ensam eller i sällskap, promenera, cykla eller kuta runt, you decide! 

 - Tipsar verkligen alla att hitta ut och ta kontroller, prova i alla fall så får du se! Det är fantastiskt kul!


Sthlm

Sthlm


Sthlm