Nyheter

Förbättrad kontoregistrering i appen och mer statistik i Friskvårdsutmaningen

Hu_Enköping3 Hu_Enköping3
Den senaste tiden har hittauts utvecklare arbetat på två större uppgifter. Det ena är kontoregistreringen i appen som fått sig en omdaning. Det andra är nya topplistor till Friskvårdsutmaningens deltagare som summerar checkpoints registrerade på alla orter. Något som varit mycket efterlängtat på flera arbetsplatser.

Utöver det löpande underhållet av hittauts IT-miljö har vi jobbat med två större saker, som vi berättar om här: 

kontoregistrering i appen

Efter en tids felsökande och kodande släppte vi i förra veckan en ny appversion med ett nytt förfarande vid kontoregistrering. Målet har varit att minska mängden deltagare som ”fastnar halvvägs” och får ett inaktivt konto som admin behöver hjälpa till att aktivera.

Kontoregistreringen i appen går numer till på samma sätt som på hemsidan: ange din e-postadress och önskat lösenord och invänta ett mail med länk till verifiering av e-postadress. Vid verifiering slussas du vidare till hemsidan. Logga in och slutför din registrering på hemsidan genom att fylla i några uppgifter. Därefter är kontot korrekt registrerat och redo att logga in med i appen.

Den nya versionen av appen finns för både Android och iOS. Gå till Google Play eller App Store och uppdatera till den senaste versionen, även om du redan har ett hittautkonto.

Även mailutskicket för återställning av lösenord har setts över då vissa deltagare inte mottagit något mail. Vi hoppas att felet nu ska vara åtgärdat.

friskvårsutmaningens nya topplistor

För er som deltar i Friskvårdsutmaningen har vi sedan förra veckan en efterlängtad nyhet. Nu är nämligen det utökade statistikblocket för Friskvårdsutmaningen igång! Det betyder att du kan leta checkpoints på grannorten, bostadsorten om den inte är densamma som jobborten, och även på semesterorten – och samtidigt bidra till organisationens statistik i Friskvårdsutmaningens topplistor.

Topplistorna visas under min sida för de som är med i Friskvårdsutmaningen. Topplistorna i grönt summerar checkpoints tagna på alla orter medan de i grått visar checkpoints tagna på organisationens ort. Bra att veta är att statistiken - i alla topplistor - uppdateras varannan timme. 

- Vi hoppas att de nya topplistorna ska peppa Friskvårdsutmaningens deltagare att ta ännu fler checkpoints och bidra till mer fysisk aktivitet i vardagen! säger SOFT:s hittautsamordnare Linnea Börjars.